Ranka överst för tandläkare stad

Om du är tandläkare med en webbplats för er praktik och läser detta inlägg vill du ranka överst i Google för tandläkare stad. Vi hjälper er praktik till översta placeringen i Google med hjälp av sökmotoroptimering för tandläkare stad.
 
Med våra tips och råd kommer er praktik inte bara börja ranka överst i Google för sökorden tandläkare + stad. Följ våra råd så kommer ni fortsätta ranka överst för tandläkare + stad lokalt.
 
Så fort er praktik rankar överst för tandläkare + stad. Då kommer konkurrerande praktiker försöka ta tillbaka er översta position.
 
I detta inlägget sökmotoroptimering för tandläkare stad visar vi hur ni först klättrar överst i rankingen lokalt. Sedan visar vi er hur er praktik kan cementera er praktik överst för sökningen tandläkare stad.

Sökmotoroptimering för att ranka överst för tandläkare stad

Sökmotoroptimering är den svenska översättningen för SEO (search engine optimization). SEO för tandläkare rankar er webbplats sidor och inlägg om ni har en blogg högre i Googles sökmotor. Läs mer i inlägget lokal sökmotoroptimering för tandläkare.
 
Som ni kan se i följande statistik handlar allt om att ranka överst i Google:
  • 71% klickar på det översta alternativet
  • 11% klickar på det andra alternativet
  • Resterande 18% klickar på de övriga resultaten främst på första sidan
Som ni ser får den som rankar överst dramatiskt mycket fler besök till sin hemsida. Men när Googles 3-pack visas fär det andra och tredje resultatet lite fler klick.

Tandläkare stad är den vanligaste sökningen

Även om sökningen tandläkare stad är den vanligaste sökningen så är det bara en bråkdel av alla sökningar blivande patienter gör.
 
70% av alla sökningar som görs världen över dagligen har aldrig gjorts förut. Så om du tror att det räcker med att ranka överst för tandläkare stad har ni helt fel.
 
Vi människor är mycket mer komplexa än så.
 
Men sökningen tandläkare stad är den vanligaste och därmed den viktigaste att ranka överst i Google för. Låt oss komma igång och hjälpa er ta och behålla den positionen i Google.

Sökmotoroptimering för hela er webbplats

Innan ni börjar optimera er webblats för tandläkare + stad kan det vara på sin plats att göra en diagnos för hela hemsidan. Det är mycket enklare att ranka för olika sökord när er hemsida är optimerad enligt konstens alla regler.
 
Här följer några av de vanligaste felen som drabbar många hemsidor:
  • För långa titlar som inte syns i Google sökningar
  • Metabeskrivningar som är för långa
  • För långa texter som inte delas upp med underrubriker
Detta är fel som är väldigt enkla att optimera. Er hemsida kan ofta bestå av fler fel än så.
 
Neil Patel har vad vi anser den bästa analysen som visar hälsan för er webbplats. Den hittar ni här. Försök korrigera de felen som visas i diagnosen på egen hand.
 
Har ni problem finns våra tjänster till hands och vi hjälper er gärna. Det är viktigt att ni har en välbyggd hemsida från grunden. Google indexerar och rankar dessa sidor högre utifrån sin algoritm.
 
Om er hemsida är byggd med WordPress rekommenderar vi att ni lägger till tillägget Yoast SEO. Med hjälp av detta tillägg optimerar ni enkelt er SEO för varje sida och inlägg. Genom att lägga till sökorden ni vill att varje sida och inlägg ska ranka för hjälper Yoast er med resten.
 
Läs gärna 7 lokala SEO tips för tandläkare för mer ingående information om optimering av er hemsida.
 
När er hemsida är optimerad enligt konstens alla regler är det dags med sökmotoroptimering för tandläkare stad.

1. GMB (Google My Business)

Om ni inte har en GMB registrering är det hög tid att ni gör anspråk på er registrering. Börja med att fylla i all information som de frågar efter och använd mycket relevant text.
 
Inkludera er staden ni är verksam i när ni fyller i text i de olika avdelningarna. Google vet mycket väl om att alla vill ranka överst för tandläkare stad. Men det finns ingen negativ SEO så det skadar inte att er stads namn ingår i de olika texterna i GMB.
 
Det här inlägget handlar specifikt om att ranka överst för tandläkare stad. Läs mer om GMB i inlägget Google My Business tandläkare.

2. Interna länkar för att ranka överst för tandläkare stad

Samtidigt som ni optimerar era sidor och inlägg bör ni samtidigt bädda in stadens namn på samtliga sidor och inlägg. Länka stadens namn med en intern länk till huvudsidan som är optimerad för att ranka överst för tandläkare stad.
 
Genom att länka stadens namn till huvudsidan överför ni länkkraft. till huvudsidan. Varje sida och inlägg har ett PA ( page authority). Desto högre auktoritet ju mer kraft överförs till huvudsidan som därmed rankar högre för tandläkare stad.

3. Positiva recensioner tar er överst för tandläkare stad

Vi har skrivit flera inlägg om vikten av recensioner från era patienter av en mängd anledningar. Googles algoritm består av drygt 200 ranking faktorer. Recensioner är en av de viktigaste och står för i genomsnitt mellan 12% till drygt 20% som ranking faktor.
 
Om ni läser våra inlägg om recensioner och ser varje patient som besöker er praktik som en potentiell recension. Då kommer er praktik dagligen få nya recensioner.
 
Er hemsida kan enkelt ranka överst för tandläkare stad med hjälp av era Google recensioner.

Hemligheten ligger i svaren på era patienters recensioner

Det finns ingen bättre plats att bädda in era viktigaste nyckelord än i svaren på era patienters recensioner. Allt ni behöver göra är att regelbundet bädda in staden ni är verksam i när ni besvarar recensioner.
 
Missa aldrig chansen att bädda in era viktigaste nyckelord i svaren på era recensioner. Det är enkelt och det absolut lättaste sättet för en praktik att ranka överst för tandläkare stad.
 
Läs mer om recensioner i följande blogginlägg för tandläkare:
Använd vår trestegs process för att försöka få en recension från varje nöjd patient. Inkludera recensionen vid varje patientbesök utan att det tar upp tid för er och personalen.
 
Börja samla recensioner dagligen. Se sedan hur er praktik seglar upp för att ranka överst för tandläkare stad med recensioner.
 
Exempel:
”Tack för att vi valde vår tandläkare stad erbjuds på vår praktik”
 
Ni behöver inte besvara varje recension med tandläkare stad i följd men få med er stad när ni besvarar recensioner.

4. Externa länkar tar er överst för tandläkare stad

Den starkaste ranking faktorn är länkar till er hemsida. Andra webbplatser som länkar till er hemsida från deras. Det finns en rad olika sätt att förtjäna länkar från andra webbplatser.
 
Det är inte lika enkelt som att få recensioner från patienter. Men om ni lägger ner lite tid och eftertanke kommer ni hitta en rad olika sätt att få länkar från andra webbplatser.

Externa länkar från lokala webbplatser

Det här inlägget handlar bara om att ranka överst för tandläkare stad. Därför vill ni att lokala webbplatser som rankar högt för er stads namn länkar till er praktiks hemsida.
 
Google rankar hemsidor med DA (domain authority) och PA (page authority). Domänens auktoritet som är hemsidans adress är deras DA. Respektive sidors auktoritet är deras PA.

Hitta de bästa länkarna med en enkel Google sökning

Börja med att göra en Google sökning på er stads namn. Den som rankar överst har högst DA och PA. Alternativ 2 har näst högst och så vidare.
 
Med en enkel Google sökning har ni nu hundratals av de bästa kandidaterna i nummerordning. Ni rankar redan bra för ordet tandläkare. Er praktik behöver länkar från de som rankar bäst för er stads namn.
 
Om ni både bor och är verksam i samma stad hittar ni snabbt en rad verksamheter som ni har en personlig relation med. Det bör vara ganska enkelt att börja med att fråga efter dessa vänskapslänkar.

Hitta externa länkar bland era patienter

Börja med att vaska fram fem potentiella länkar som ni kan be om från verksamheter ni har kontakt med. Du hittar säkert 5 som även är patienter på er praktik.
 
Gå rakt på sak med ett förskrivit mail och be dom länka er stads namn till er huvudsida någonstans från deras hemsida.
 
Fortsätt sedan bredare genom att skicka mail till verksamheter som du är kund hos. Alla länkar till er webbplats är positiva för er SEO.
 
Lokala länkar från företag som rankar för er stads namn hjälper som sagt er praktik att ranka överst för tandläkare stad.

Lokaltidningarnas hemsidor rankar högt för er stads namn

Trots att praktiker inte vanligtvis annonserar i lokaltidningar är det väl värt det för att få länkar från deras hemsidor.
 
Kontakta era lokala tidningar och förklara att du vill annonsera i deras nätupplaga om de länkar till er huvudsida. Alla tidningar är öppna för det och de har bland de starkaste lokala länkarna er praktik kan få.
 
När ni ber tidningarna om detta är det viktigt att de lägger in en länk som alltid finns kvar. Det behöver vara bestående länkar. Bara genom att de lokala nättidningarna länkar till er kan ranka er överst för tandläkare stad.

Lokala webbplatser hjälper er på väg överst för tandläkare stad

Med er Google sökning på er stad hittar ni även rena webbplatser som bara finns på nätet. Många av dessa är billiga att annonsera i och länkar gärna till er hemsida.
 
Förklara att ni är ute efter att ranka överst för tandläkare stad så hjälper de er mot en liten ersättning.

Lokala företag som rankar överst för er stad

Nästa steg är att förtjäna länkar från de företagen som rankar överst för er stads namn. Det gör ni enkelt med inlägg på er hemsidas blogg.

5. Ranka överst för tandläkare stad med er blogg

Alla tandläkare behöver en blogg. Med varje nytt inlägg rankar er hemsida för nya sökord. Blogginlägg för tandläkare ökar antalet nyckelord er hemsida rankar för. Hitta lokala företag som rankar överst för er stads namn.
 
Hitta sedan en vinkel och skriv inlägg om dessa företag. Titeln bör inkludera företagets namn och sedan ”i stad”. Sedan rankar ni detta inlägg för samma sökord som innehåller stadens namn.
 
Skriv ett utförligt inlägg som rankar på deras företags namn och er stad. Inlägget i sig kommer ranka er praktik starkare för er stads namn. Glöm inte att inkludera en intern länk från texten för er stads namn till er huvudsida.

Beskriv företaget som en lång positiv recension

Detta blogginlägget som lovordar ett företag i er stad kommer ranka väl för det företagets namn i Google. Det är extremt värdefullt för det företaget. Framför allt om deras verksamhet i huvudsak har lokala kunder.
 
När inlägget är publicerat ger ni positiv exponering på nätet inte bara för deras företag. Ni ökar samtidigt synligheten för er praktik som åker snålskjuts på att ranka för deras företag.
 
Det är enkelt att ranka på andra företags namn eftersom få andra hemsidor gör det.

Öka er praktiks synlighet med draghjälp av företagets namn

När blogginlägget är publicerat rankar det troligen rätt under deras egen hemsida i Google. Varje gång någon gör en lokal sökning på deras företag exponeras er praktik i Google.
 
Detta inlägg är av stort värde för detta företaget. Samtidigt som ni har ökat synligheten för er praktik lovordar ni detta företaget i ett helt blogginlägg. Det är som en recension gånger tio eller mer.
 
Det här företaget kommer känna så stor tacksamhet att de nu står i tacksamhetsskuld till er praktik.
 
Länka inte till deras hemsida
 
Vad ni än gör ranka inte till deras webbplats. Då släpper ni ut länk kraften till deras webbplats. Istället har ni precis förtjänat en av de kraftfullaste lokala länkarna som ni med all säkerhet kommer få.

Nu kan ni be företaget om en länk

Så fort ni publicerat inlägget indexerar Google det och rankar det under deras företag i sin sökmotor. Så här förtjänar du tvärsäkra länkar från de företag som rankar överst för er stad.
 
Ha ett mail färdigt som ni skickar till deras företag och som berättar om ert positiva inlägg och som lovordar deras företag. Be dom dels att länka till inlägget för ökad publicitet och varför inte en andra länk. Be dom även länka er stads namn till er huvudsida.

Förtjäna utökad synlighet och länkar

Genom att ranka på under populära lokala företags hemsidor får ni dramatisk ökad synlighet. Samtidigt kommer de inte bara länka till er hemsida som ni ber dom i mailet.
 
De kommer troligen tacka er personligen samtidigt som ni skrattar hela vägen till banken.
 
Ingenting rankar er hemsida högre än länkar från andra webbplatser. Använd er blogg för att förtjäna länka för att ranka överst för tandläkare stad.

6. Google Adwords

Alla tandläkare vill ranka överst för tandläkare stad. När de inte kan komma förbi er kan de välja att med hjälp av Google Adwords annonsera ovanför er.
 
Även om färre klickar på annonser i Google får de då besökare genom att ranka överst för tandläkare stad. Geno att ranka mycket bättre än era konkurrenters praktiker kan ni se till att det blir en olönsam historia.

Så här fungerar Google Adwords

När man annonserar med Google Adwords betalar man bara när någon klickar på länken. När en potentiell ny patient gör en sökning på tandläkare stad. Då sker en auktion som bestämmer hur mycket annonsören betalar per klick.
 
Priset är beroende på annonsörens DA (domain authority) och PA (page authority). Priset baseras på deras resultat och er DA och PA som rankar överst.

Annonsörens konverteringsgrad avgör om annonseringen är lönsam

Om skillnaden är stor kan varje klick kosta flera hundra kronor. Om deras hemsida har en låg konverteringsgrad. Det vill säga att den inte är bra på att konvertera besökare till patienter. Då kan det bli en kostsam historia.
 
Eftersom de måste annonsera är ofta konverteringsgraden rätt låg. Med en hög kostnad per klick och en låg konverteringsgrad på hemsidan.
 
Då ser dina konkurrenter att det är som att slänga pengar i sjön. Med en hög konverteringsgrad kan Google Adwords vara ett lönsamt alternativ.

Att ranka överst för tandläkare stad är en pågående process

Fortsätt kontinuerligt att befästa och stärka er ranking för tandläkare stad. Då gör ni snart det stört omöjligt för era konkurrenter att organiskt ranka över er praktik.
 
71% klickar på det översta alternativet för sökningen tandläkare stad. Med all den här informationen ska ni enkelt kunna ranka överst för tandläkare stad.

Bonus: Lämna recensioner för länkar

Nästa inlägg som vi publicerar har titeln Lämna Recensioner För Länkar. Om er personal även bor i staden som er praktik är verksam. Då är ni kunder hos en lång rad företag som är lika beroende av recensioner som er praktik.
 
Med kunskapen om recensioner kan ni lämna recensioner med viktiga nyckelord. Olika verksamheter har olika sökord som är viktiga för dem. Bädda in dessa nyckelord när ni lämnar Google, Facebook och Yelp recensioner.
 
Lämna recensioner på alla tre som är de viktigaste. 3 nya positiva recensioner har ett obetalbart värde. Verksamheten kommer vara väldigt tacksamma att ni tog er tid att lämna alla tre recensionerna.

Nu ber ni om en länk från företaget

Skicka sedan ett mail som berättar hur nöjd ni är som deras kund. Berätta att ni därför ville hjälpa till genom att lämna alla tree recensionerna.
 
Be sedan företaget om en länk med stadens namn till er huvudsida. Hemligheten till att deras tacksamhet kommer vara överväldigad handlar om Yelp recensionen.
 
Varför Yelp garanterar att ni får en länk kan ni läsa om i det kommande inlägget Lämna Recensioner För Länkar.

Sammanfattning om vägen överst för tandläkare stad

Det ni har fått lära er i det här inlägget är samma sak som vi dagligen gör för våra kunder. Tid är pengar för tandläkare så våra tjänster finns att tillgå inom all webbdesign för tandläkare.
 
Vi är experter på att hjälpa tandläkare att ranka överst i Google. Med SEO för tandläkare kan vi öka er omsättning genom att leverera de mest lönsamma patienterna till er praktik.
 
Väljer ni att på egen hand använda våra tekniker får ni gärna lämna en recension och berätta om era positiva resultat. Eller så kan ni länka ordet Webbdesign från er hemsida till vår huvudsida.
 
Lämna gärna en kommentar eller ställ en fråga som vi snabbt besvarar här nedan. Sätt nu igång och börja ranka överst för tandläkare stad!