Kopiera och klistra in överst på din sida tandrengöring

Tandrengöring

När vi säger tandrengöring i Laholm pratar vi om en professionell tandrengöring, inte bara borsta tänderna hemma. Utan professionell rengöring kan tandsten och plack byggas upp. Det kan missfärga tänderna, påverka tandköttet och benet och leda till förfall eller tandförlust.
 
Och när du tänker på konsekvenserna av att inte ta hand om dina tänder. Då är det inte så illa att besöka tandläkaren två gånger om året (rekommenderas).
 
En professionell tandrengöring i Laholm får all plack och tandsten bort och av dina tänder. Men hur ser en tandrengöring egentligen ut?

Så här går tandrengöring till

Beroende på tändernas tillstånd kan tiden en tandrengöring tar variera. Men vanligtvis pågår en tandrengöring mellan 30 minuter och en timme.
 
Här är steg-för-steg-processen för en tandrengöring i Laholm
 

Undersökning innan tandrengöring i Laholmav tandläkare

Tandläkaren undersöker först munnen för att få en baslinje. Med hjälp av en liten spegel kommer de att titta runt dina tänder och tandkött efter tecken på inflammation. De söker efter plack och tandsten eller andra orala hälsorelaterade problem. Om de upptäcker något av dessa problem.
 

Borttagning av plack och tandsten

Om de hittar någon plack eller tandsten tar de bort dem med ett verktyg som kallas en skalare. Vanligtvis samlas plack och tandsten nära tandköttet och mellan tänderna. Det kommer att låta fruktansvärt och det kan beröra dig. Men du bör veta att detta är helt normalt. Och ju mer uppbyggnad i munnen desto mer skrapning och polering kommer de att behöva göra.
 
Om detta låter som en fruktansvärd upplevelse. Då är det bästa du kan göra för att minimera skrapningen att borsta tänderna och använda tandtråd varje dag. Om du gör det avlägsnas plack från dina tänder. Det hindrar den från att byggas upp och härdas till tandsten.
 

Tandrengöring i Laholm med tandkräm

Efter att tandläkaren har tagit bort all tandsten och plack. Då borstar de dina tänder med en elektrisk tandborste. Detta kommer att göra ett slags slipljud mot dina tänder, men det är också normalt. Det ger i huvudsak dina tänder en djup tandrengöring i Laholm. Den tandkräm som de använder kommer att känna sig kalkig. Det är för att den är gjord med partiklar som hjälper till att skrubba dina tänder.
 

Tandrengöring med tandtråd

Ja, tandtråd hemma är en bra idé. Men att få en expert till tandtråd är verkligt. De kan komma djupt mellan dina tänder och få ut alla skräp.
 

Sköljning under din tandrengöring

Du sköljer sedan ut munnen för att bli av med allt som finns kvar. De ger dig sköljningen och det har vanligtvis flytande fluor i sig.
 

Fluoridbehandling med tandrengöring i Laholm

Det sista steget är fluoridbehandlingen som vissa men inte alla tandläkare kommer att göra. Det är då tandläkaren kanske frågar vilken smakgel du vill ha. Sedan lägger de ett gel-täckt munstycke över tänderna och låter det sitta där i ungefär en minut. Denna process hjälper till att avskräcka hålrummen i flera månader därefter.
 
Istället för att använda detta munstycke kan vissa tandläkare använda en klibbig pasta som de borstar på dina tänder.
 
När en tandläkare gör en djup tandrengöring i Laholm på dina tänder kommer de först att skrapa bort eventuella plack och tandsten. Sedan borsta de dina tänder och ger de dig en fluoridbehandling. Varje steg är mycket viktigt.
 

Djup tandrengöring

En djup rengöring är något annorlunda än en typisk tandrengöring. Det är en procedur specifikt för personer som har tandkötts- och parodontisk sjukdom och som kan kräva besök inom några månader.
 

Hur ser en djup tandrengöring i Laholm ut?

Det liknar en grundläggande rengöring i Laholm genom att det innebär skalning. Men tandläkaren kommer också att göra rotplanering. Det är då de tar bort plack och tandsten från dina tänder. Att få en djup rengöring kan kräva minst två besök hos tandläkaren.
 
Tanken är att få bort alla bakterier från fickorna på tänderna, så att tandköttet läker och förblir friskt.
 
En djup rengöring är bara för dem med tandköttet eller parodontisk sjukdom. Den är mycket grundligare och involverade.
 

Pris för tandrengöring i Laholm

Om du inte har sjukförsäkring kan en grundläggande tandstädning kosta upp till 1 500 kronor per besök. Och en djup rengöring kan kosta ännu mer. Föreställ dig hur snabbt dessa kostnader kan öka.
 
För att hjälpa dig spara pengar har vi satt ihop guider för både grundläggande tandrengöring och djup rengöring.
 
En vanlig tandrengöring är faktiskt mycket prisvärd. Vanligtvis kostar det mindre än 1 500 kronor. Vilket är bra när du tänker på hur fördelaktigt det är.
 

Sammanfattning av tandrengöring i Laholm

Att borsta tänderna hemma är bra, men det räcker inte. För att få optimal munhälsa, vill du få periodisk tandrengöring av en professionell tandläkare.
 
Tandrengöring är väl värt pengarna. Varför inte tandrengöring av dina tänder av ett proffs? Välj en tandrengöring av en tandläkare på Laholms Tandvårdsklinik.